Peut-on vraiment laver sa couette ?

Kun je je dekbed echt wassen?

Het wasbare dekbed, mythe of realiteit?

Stel uzelf geen vragen meer, Hiboo geeft u de sleutels tot eenvoudig onderhoud van uw dekbed! Van luchten tot drogen, hier volgen enkele praktische tips om de kwaliteit van uw dekbed zo goed mogelijk te houden als de eerste dag.

Wassen

Je hoeft geen dekbedfreak te worden! Eén of twee keer per jaar wassen op maximaal 40°C is ruim voldoende. Hogere temperaturen kunnen de natuurlijke vulling van het dekbed beschadigen. 40 graden is voldoende om bacteriën en mijten te doden.

Drogen


Kies voor het drogen in de droger op een delicaat programma om het volume en de zachtheid van uw dekbed te behouden. Voor een optimaal resultaat doe je twee of drie tennisballen in de trommel van je wasdroger.

Als u geen droger heeft of liever een alternatief heeft, is stomen voor uw dekbed nog steeds effectief.

Voordat u uw dekbed, vooral Hiboo-dekbedden gevuld met natuurlijke materialen, opnieuw gebruikt, moet u ervoor zorgen dat de vulling volledig droog is.

Het interview

Naast het wassen is het belangrijk om uw kamer regelmatig te luchten en uw dekbed uit te schudden. Deze tip helpt opgehoopt vocht te verwijderen en voorkomt de vorming van onaangename geuren.

Terug naar blog

Degenen waar je verliefd op wordt