DE DEKBEDDEN

Zorg ervoor dat u uw kamer ventileert en schud uw slaapzak regelmatig uit.

Het wordt aanbevolen om uw dekbed één of twee keer per jaar te wassen op een temperatuur van maximaal 40°C.

Om het volume en de zachtheid te behouden, is drogen in de wasdroger op een delicaat programma cruciaal. Om de droogefficiëntie te verbeteren en minder wasmiddel te gebruiken, kunt u twee of drie tennisballen in de trommel doen.

Als je geen droger hebt, kies dan voor een stomerij.

Het is essentieel dat u ervoor zorgt dat de vulling volledig droog is voordat u uw dekbed opnieuw gebruikt, vooral bij modellen gemaakt van natuurlijke materialen.

DE KUSSENS

Ventileer uw kamer en dep het dekbed regelmatig.

Was uw kussens 1 tot 2 keer per jaar, op maximaal 40°C.

Om de droogefficiëntie te vergroten en tegelijkertijd wasgoed te besparen, plaatst u 2 of 3 tennisballen in de trommel.

Om hun molligheid en pluizige uiterlijk te behouden, is het essentieel om uw kussens op een zachte cyclus in de droger te doen.

Zorg ervoor dat de vulling helemaal droog is voordat je weer van je kussen gaat genieten. Deze stap is absoluut noodzakelijk voor het natuurlijke kussen.

HET MATRAS

Ongelofelijk maar waar: onze matrassen hoeven niet gewassen te worden. Om vlekken te voorkomen en de kwaliteit van uw matras te behouden, is het gebruik van een matrasbeschermer echter wel aan te raden.

Verander het elke keer dat u uw lakens verwisselt, wat ongeveer elke twee weken is.

Om de levensduur van uw matras te verlengen, wisselt u de positie ervan elke 3 maanden: begin door hem van top tot teen te draaien, draai hem dan om voordat u de handeling herhaalt. Met deze methode kunt u profiteren van de zomer- en winterzijde (indien beschikbaar) en verslechtering van de matras voorkomen, waardoor een langere levensduur wordt gegarandeerd.

BEDDENBESCHERMING

Was je matrasbeschermer voor gebruik op 40°C: we hebben hem groter gemaakt om de krimp tijdens de eerste wasbeurt te compenseren.

Voor een optimale hygiëne raden wij aan om uw beddengoedbeschermers op 60°C te wassen om huisstofmijt en andere allergenen te elimineren.

Plaats uw kussenbeschermers in een wasnet om ze te beschermen tegen wrijving met ritsen.

Zorg ervoor dat u uw beddengoedbeschermer aan de lucht laat drogen om krimp te voorkomen.