Le pouvoir des couleurs : comment choisir la palette parfaite pour une chambre reposante

De kracht van kleur: hoe je het perfecte palet kiest voor een ontspannende slaapkamer

De kleuren van onze omgeving kunnen onze stemming en slaapkwaliteit beïnvloeden. Als u de perfecte tinten voor uw slaapkamer kiest, verandert uw ruimte in een rustgevend toevluchtsoord voor een goede nachtrust. Laten we eens kijken hoe we het ideale kleurenpalet voor een ontspannende slaapkamer kunnen kiezen.

Kalmerende tinten:

Wij raden u aan om voor de slaapkamer te kiezen voor rustgevende tinten zoals blauw, lichtgroen of lavendel , die bekend staan ​​om het creëren van een ontspannen sfeer. De kalmerende tinten helpen stress en angst in uw slaapgedeelte te verminderen. En wij zeggen ja om beter te slapen! Aanbevolen voor grote oppervlakken om in uw kamer te schilderen.

Warme en geruststellende kleuren:

Volgens de filosofie van Feng Shui roepen aardetinten zoals beige, taupe en zand duurzaamheid en duurzaamheid op. Deze kleuren creëren een geruststellende, cocoonende sfeer. Of ze nu worden gebruikt als decoratieve accenten of op een hele muur, ze creëren een gezellige sfeer die je onderdompelt in de armen van Morpheus. Denk er eens over na als u overweegt uw kamer opnieuw in te richten! Het kleine extraatje? Voeg textuur toe met bijvoorbeeld kalkverf. Geruststellend effect gegarandeerd.

Vermijd stimulerende kleuren:

Warme, pittige tinten staan ​​bekend om hun stimulerende uitstraling, die de hartslag kunnen versnellen. Ze zijn alles behalve rustgevend. Rood of oranje zijn dus leuk, maar niet voor de slaapkamer.

Test vóór het schilderen:

Voordat u aan een make-over in Valérie Damidot-stijl begint, moet u de tijd nemen om een ​​paar kleurstalen te testen. Dit zal je behoeden voor spijt! Bovendien kunt u door de kleur in uw kamer te testen, zien of deze zich goed aanpast aan natuurlijk licht.

Kies de kleur van uw bed:

En voor het bed, welke kleur moet je kiezen? Om decoratieve misstappen te voorkomen, biedt Hiboo u de mogelijkheid om gratis uw kleurstalen te bestellen. Zo test je jouw favoriete stoffen tinten thuis, vooral op bed. Een eenvoudige manier om te controleren of de kleur van uw bed perfect bij uw decoratie past.

Onze favoriete combinaties

Onze best verkochte bedkleuren en de kleuren die daar het beste bij passen.

Foto 1Afbeelding 2Afbeelding 3

Bij Hiboo begrijpen we het belang van elk detail om een ​​slaapruimte te creëren die perfect bij uw behoeften past...

Terug naar blog

Degenen waar je verliefd op wordt